KREM Z CZERWONEJ SOCZEWICY

KREM Z CZERWONEJ SOCZEWICY

KREM – ZUPA Z CZERWONEJ SOCZEWICY, TO ZDECYDOWANIE JEDNA Z NAJZDROWSZYCH ZUP JAKIE UGOTOWALIŚMY. GĘSTA, KREMOWA, DELIKATNA, JEDNAK LEKKA I MEGA SYCĄCA.

Możesz przygotować ją mniej lub bardziej ostrą, dzięki temu może zyskać wielu fanów i zagościć na dłużej na twojej obiadowej liście.

CZAS PRZYGOTOWANIA: 5 MIN

CAŁKOWITY CZAS: 50 MIN

PORCJI: 4

SKŁADNIKI

  • 250 g CZERWONEJ SOCZEWICY
  • 2 ŚREDNIEJ WIELKOŚCI MARCHEWKI
  • DUŻA CEBULA
  • 3 ŁYŻKI MASŁA
  • 1,5 l BULIONU
  • 1 1/2 ŁYŻKI PASTY PAPRYKOWEJ
  • MIELONA OSTRA PAPRYKA
  • SÓL
  • ŚWIEŻA NATKA PIETRUSZKI

ŻREM.PL-FOT.-MICHAŁ-ŁEPECKI-STYLIZACJA-I-DESIGN-ORAZ-CERAMIKA-KATARZYNA-ŁEPECKA-ZUPA-KREM-SOCZEWICA-MARCHEWKA-PASTA-PAPRYKOWA-NATKA - KREM Z CZERWONEJ SOCZEWICY
– ŻREM.PL – KREM Z CZERWONEJ SOCZEWICY –

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Soczewicę przełóż na sitko i płucz pod zimną wodą dopóki dopóty woda nie będzie mętna.


Cebulę obierz, następnie pokrój w drobną kostkę.


Na głęboką patelnię lub garnek wyłóż 2 łyżki masła, potem dodaj posiekaną cebulę.


Marchewkę obierz, później drobno pokrój. Do cebuli dodaj czerwoną soczewicę i marchewkę, następnie podsmaż przez około 3 minuty i zalej bulionem.


Gotuj przez 40 minut na średnim ogniu, jednak po upływie 20 minut dodaj pastę paprykową i dokładnie wymieszaj zupę.


Zawartość garnka przelej do kielicha robota kuchennego, dodaj łyżkę masła oraz sól do smaku, następnie zmiksuj.


ŻREM.PL-FOT.-MICHAŁ-ŁEPECKI-STYLIZACJA-I-DESIGN-ORAZ-CERAMIKA-KATARZYNA-ŁEPECKA-ZUPA-KREM-SOCZEWICA-MARCHEWKA-PASTA-PAPRYKOWA-NATKA - KREM Z CZERWONEJ SOCZEWICY
– ŻREM.PL – KREM Z CZERWONEJ SOCZEWICY –

KREM Z CZERWONEJ SOCZEWICY PODAJ Z…

Wyłóż do miseczek, posyp mieloną czerwoną papryką, posyp natką pietruszki, natomiast jeśli lubisz dodaj parę kropek paprykowej pasty.


ŻREM.PL-FOT.-MICHAŁ-ŁEPECKI-STYLIZACJA-I-DESIGN-ORAZ-CERAMIKA-KATARZYNA-ŁEPECKA-ZUPA-KREM-SOCZEWICA-MARCHEWKA-PASTA-PAPRYKOWA-NATKA - KREM Z CZERWONEJ SOCZEWICY
– ŻREM.PL – KREM Z CZERWONEJ SOCZEWICY –

Ponieważ zupa ma smak podobny do naszej tradycyjnej grochowej, jako dodatek możesz podać kromkę świeżego chleba żytniego lub grzanki.

CHLEB ŻYTNI

ZIELONE PESTO Z DROŻDŻOWYM


ŻREM.PL-FOT.-MICHAŁ-ŁEPECKI-STYLIZACJA-I-DESIGN-ORAZ-CERAMIKA-KATARZYNA-ŁEPECKA-ZUPA-KREM-SOCZEWICA-MARCHEWKA-PASTA-PAPRYKOWA-NATKA - KREM Z CZERWONEJ SOCZEWICY
– ŻREM.PL – KREM Z CZERWONEJ SOCZEWICY –

ŻREM.PL-FOT.-MICHAŁ-ŁEPECKI-STYLIZACJA-I-DESIGN-ORAZ-CERAMIKA-KATARZYNA-ŁEPECKA-ZUPA-KREM-SOCZEWICA-MARCHEWKA-PASTA-PAPRYKOWA-NATKA - KREM Z CZERWONEJ SOCZEWICY

POLECAMY DO POŻARCIA

BUTTER CHICKEN

ŻREMY MASEŁKO Z ZIOŁEM


KREM Z CZERWONEJ SOCZEWICY ZNAJDZIESZ TEŻ NA:



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


The maximum upload file size: 5 MB.
You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other.
Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded.