BAŁWANKI MARSHMALLOW I SPÓŁKA – ZIMOWY DESER

BAŁWANKI MARSHMALLOW I SPÓŁKA – ZIMOWY DESER

BAŁWANKI, HERBATNIKI I KAJMAK ORZECHOWY PRZENIOSĄ CIĘ W ŚNIEŻNĄ KRAINĘ PEŁNĄ SŁODYCZY.

Ten pyszny ciasteczkowy deser z pewnością zostanie jednym z waszych ulubionych, bowiem nasze serca już dawno skradł. Zatem zdradzimy wam też sekret, bałwankowy deser jest jeszcze lepszy na dzień następny. Jego przyrządzanie może być fantastycznym pomysłem na spędzenie wspólnego rodzinnego, a co więcej zimowego wieczoru.

CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MIN

CAŁKOWITY CZAS: 50 MIN

PORCJI: 4

SKŁADNIKI

DESER

  • 250 g SERA MASCARPONE
  • 400 g JOGURTU GRECKIEGO
  • 200 ml KAJMAKU ORZECHOWEGO
  • 12 PIERNIKÓW KORZENNYCH
  • 15 CZARNYCH PETITKÓW

DEKORACJA

  • BIAŁE MARSHMALLOW
  • CZARNY PISAK CUKROWY
  • POMARAŃCZOWA MASA CUKROWA

ŻREM.PL-FOT.-MICHAŁ-ŁEPECKI-STYLIZACJA-I-DESIGN-ORAZ-CERAMIKA-KATARZYNA-ŁEPECKA-ŻREM-NA-TALERZACH-CERAMIKA-HANDMADE-DESER-MARSHMALLOW-HERBATNIKI-KAJMAK-BOŻE-NARODZENIE-ŚWIĘTA - BAŁWANKI MASHMALLOW
– ŻREM.PL –

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Czarne petitki pokrusz, następnie przełóż do robota kuchennego i rozdrobnij na piasek.

ŻREM.PL, BAŁWANKI MARSHMALLOW

Pierniki korzenne pokrusz, potem przesyp do miseczki i odłóż na bok.

ŻREM.PL, BAŁWANKI MARSHMALLOW

Jogurt grecki przełóż do miseczki, później wsyp do niego 3 łyżki piasku z czarnych petitek i zamieszaj.


ŻREM.PL-FOT.-MICHAŁ-ŁEPECKI-STYLIZACJA-I-DESIGN-ORAZ-CERAMIKA-KATARZYNA-ŁEPECKA-ŻREM-NA-TALERZACH-CERAMIKA-HANDMADE-DESER-MARSHMALLOW-HERBATNIKI-KAJMAK-BOŻE-NARODZENIE-ŚWIĘTA - BAŁWANKI MASHMALLOW
– ŻREM.PL –

Z masy cukrowej uformuj nosy bałwanków w kształcie marchewki, następnie przymocuj je do pianki używając lukru z pisaka, kolejno narysuj oczy i buzie. Gotowe bałwanki nabij na wykałaczki, następnie odłóż je na bok.


ŻREM.PL-FOT.-MICHAŁ-ŁEPECKI-STYLIZACJA-I-DESIGN-ORAZ-CERAMIKA-KATARZYNA-ŁEPECKA-ŻREM-NA-TALERZACH-CERAMIKA-HANDMADE-DESER-MARSHMALLOW-HERBATNIKI-KAJMAK-BOŻE-NARODZENIE-ŚWIĘTA - BAŁWANKI MASHMALLOW
– ŻREM.PL –

Przygotuj 4 szklaneczki, potem do każdej z osobna wsyp po dwie łyżki pokruszonych pierników korzennych, później po 3 łyżki jogurtu greckiego wymieszanego z petitami.

ŻREM.PL, BAŁWANKI MARSHMALLOW

Następnie po dwie kopiate łyżki piasku z czarnych petitków oraz kajmaku orzechowego.

ŻREM.PL, BAŁWANKI MARSHMALLOW

Potem w zależności od tego jak dużych szklanek użyłeś i ile składników zużyłeś, wykończ je, wsypując warstwowo.


ŻREM.PL-FOT.-MICHAŁ-ŁEPECKI-STYLIZACJA-I-DESIGN-ORAZ-CERAMIKA-KATARZYNA-ŁEPECKA-ŻREM-NA-TALERZACH-CERAMIKA-HANDMADE-DESER-MARSHMALLOW-HERBATNIKI-KAJMAK-BOŻE-NARODZENIE-ŚWIĘTA - BAŁWANKI MARSHMALLOW
– ŻREM.PL –

Na samym szczycie umieść kulki uformowane z mascarpone, a na górze wbij bałwanki, następnie domaluj czarnym pisakiem guziki i ręce bałwankom.


ŻREM.PL-FOT.-MICHAŁ-ŁEPECKI-STYLIZACJA-I-DESIGN-ORAZ-CERAMIKA-KATARZYNA-ŁEPECKA-ŻREM-NA-TALERZACH-CERAMIKA-HANDMADE-DESER-MARSHMALLOW-HERBATNIKI-KAJMAK-BOŻE-NARODZENIE-ŚWIĘTA - BAŁWANKI MARSHMALLOW
– ŻREM.PL –

BAŁWANKI LUBIĄ CHŁÓD!

Jeśli zrobisz je wcześniej, schowaj do lodówki i wyciągnij tuż przed podaniem, bowiem najlepsze są kiedy się schłodzą.

OJEJ! JAKIE TO PYSZNE!


ŻREM.PL, LOGO

POLECAMY DO POŻARCIA

RIO

TRUSKAWKOWA ROLADA


BAŁWANKI MARSHMALLOW I SPÓŁKA – ZIMOWY DESER ZNAJDZIESZ TEŻ NA:



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


The maximum upload file size: 5 MB.
You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other.
Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded.