ŚWIĄTECZNE PRZEKĄSKI

ŚWIĄTECZNE PRZEKĄSKI

ŚWIĄTECZNE GADŻETY – SZTUCZNA CHOINKA, CZY ŻYWA? A MOŻE TAKA, KTÓRĄ DA SIĘ POŻREĆ? BA! NAWET MOŻNA JĄ PRZYRZĄDZIĆ SZYBCIEJ NIŻ PRZYBRAĆ CHOINKĘ TRADYCYJNĄ.

W okresie świątecznym wszyscy stajemy się małymi artystami, zatem jak zwykle na początek pierniki, potem ciasta a może by tak zrobić jeszcze coś na ząb?

CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MIN

CAŁKOWITY CZAS: 30 MIN

PORCJI: 20

SKŁADNIKI

  • OPAKOWANIE CIASTA FRANCUSKIEGO
  • 10 PLASTERKÓW SALAMI
  • 300 g BEKONU
  • JAJKO
  • CZERWONA PAPRYKA

ŻREM.PL-FOT.-MICHAŁ-ŁEPECKI-STYLIZACJA-I-DESIGN-ORAZ-CERAMIKA-KATARZYNA-ŁEPECKA-ŻREM-NA-TALERZACH-CERAMIKA-HANDMADE-CIASTO-FRANCUSKIE-PRZEKASKI-SWIETA-SALAMI-BEKON-CHOINKI - ŚWIĄTECZNE PRZEKĄSKI
– ŻREM.PL –

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Oddziel skórę od bekonu, następnie pokrój w jak najcieńsze plastry.

ŻREM.PL

Paprykę umyj pod bieżącą wodą, później wytnij z niej małe koła lub gwiazdki, jeśli masz, możesz użyć do tego foremek do ciastek.

ŻREM.PL,

Ciasto francuskie rozwiń na dużej desce, potem całą jego powierzchnię wyłóż plastrami bekonu i salami.


ŻREM.PL-FOT.-MICHAŁ-ŁEPECKI-STYLIZACJA-I-DESIGN-ORAZ-CERAMIKA-KATARZYNA-ŁEPECKA-ŻREM-NA-TALERZACH-CERAMIKA-HANDMADE-CIASTO-FRANCUSKIE-PRZEKASKI-SWIETA-SALAMI-BEKON-CHOINKI - ŚWIĄTECZNE PRZEKĄSKI
– ŻREM.PL –

Całość delikatnie uklep, później potnij na paski grubości około 1,5 cm.

ŻREM.PL,

Każdy pasek złóż jak plisę i nabij na patyk, jednak pamiętaj, aby pozostawić centymetr czubka patyka, dzięki temu łatwiej będzie nabijać wycięte z papryki ozdoby.

ŻREM.PL

Ułóż choinki na brytfance w niewielkich odległościach, pamiętając, że przy wyrastaniu zwiększą swoją objętość. Każdą choinkę posmaruj rozmąconym jajkiem.

ŻREM.PL

Nagrzej piekarnik do 180°C, włącz termoobieg, następnie wstaw brytfankę z choinkami na około 15-20 minut. Polecamy po około 10 minutach zaglądnąć i ocenić czas pieczenia, bowiem gotowe powinny być złociste.


ŻREM.PL-FOT.-MICHAŁ-ŁEPECKI-STYLIZACJA-I-DESIGN-ORAZ-CERAMIKA-KATARZYNA-ŁEPECKA-ŻREM-NA-TALERZACH-CERAMIKA-HANDMADE-CIASTO-FRANCUSKIE-PRZEKASKI-SWIETA-SALAMI-BEKON-CHOINKI - ŚWIĄTECZNE PRZEKĄSKI
– ŻREM.PL –

Kubek i talerzyk stworzyliśmy w naszej pracowni, jeśli chcesz zobaczyć więcej ŻREMOWEJ CERAMIKI – zaglądnij tutaj


Gotowe choinki można pożerać na ciepło lub zostawić na później dla innych żarłoków.

ŻREM.PL

ŚWIĄTECZNE PRZEKĄSKI

Pamiętaj, że zamiast bekonu i salami możesz wyłożyć na ciasto francuskie na przykład szynkę szwarcwaldzką lub prosciutto.


ŻREM.PL-FOT.-MICHAŁ-ŁEPECKI-STYLIZACJA-I-DESIGN-ORAZ-CERAMIKA-KATARZYNA-ŁEPECKA-ŻREM-NA-TALERZACH-CERAMIKA-HANDMADE-CIASTO-FRANCUSKIE-PRZEKASKI-SWIETA-SALAMI-BEKON-CHOINKI - ŚWIĄTECZNE PRZEKĄSKI
– ŻREM.PL –

ŻREM.PL, LOGO

POLECAMY DO POŻARCIA

SZYBKIE PRZEKĄSKI Z ORZECHAMI

SMARUJ BAKŁAŻANEM


ŚWIĄTECZNE PRZEKĄSKI ZNAJDZIESZ TEŻ NA:



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


The maximum upload file size: 5 MB.
You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other.
Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded.