BRUSCHETTA

BRUSCHETTA

12 LAT TEMU LAT TEMU ZNAJOMI, NA KOLACJI ZASERWOWALI BRUSCHETTĘ, BOWIEM TO WŁAŚNIE WTEDY WRÓCILI Z WŁOSKICH WOJAŻY. ODWIEDZILI MALOWNICZE MIASTECZKA CINQUE TERRE, A CO WIĘCEJ, TO WŁAŚNIE TAM PO RAZ PIERWSZY JEDLI BRUSCHETTĘ. PYSZNE, CHRUPIĄCE PIECZYWO, POLANE OLIWĄ Z OLIWEK I OKRASZONE SOCZYSTYMI, SŁODKIMI POMIDORAMI Z BAZYLIĄ. NA SAMĄ MYŚL CHCE SIĘ JEŚĆ!

Bruschetta to przystawka, zatem jeśli planujesz włoską kolację z przyjaciółmi będzie ona idealnym preludium do udanego wieczoru.

CZAS PRZYGOTOWANIA: 5 MIN

CAŁKOWITY CZAS: 15 MIN

PORCJI:8

SKŁADNIKI

  • 4 SŁODKIE POMIDORY
  • KRZACZEK ŚWIEŻEJ BAZYLII
  • CHLEB PSZENNY (PUSZYSTY)
  • 4 ZĄBKI CZOSNKU
  • OLIWA Z OLIWEK
  • ŚWIEŻO TŁUCZONY CZARNY PIEPRZ
  • SÓL

ŻREM.PL-FOT.-MICHAŁ-ŁEPECKI-STYLIZACJA-KATARZYNA-ŁEPECKA-FOTOGRAFIA-KULINARNA-FOTOGRAFIA-PRODUKTOWA-BRUSCHETTA - BRUSCHETTA Z POMIDORAMI - POMIDORY - BAZYLIA - CZOSNEK - OLIWA - OLIWA Z OLIWEK - ŚNIADANIE - BREAKFAST - ITALY
– ŻREM.PL –

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Pomidory umyj pod bieżącą zimną wodą, przetnij na pół i usuń nasiona, następnie pokrój je w bardzo małą kosteczkę.

ŻREM.PL, BRUSCHETTA

Chleb pokrój na kromki o grubości około 2 cm, potem włóż je do tostera, na grill lub do rozgrzanego do 80°C piekarnika i podpiecz na złoto.

ŻREM.PL, BRUSCHETTA

Czosnek obierz, zmiażdż nożem lub przeciśnij przez praskę, później przełóż do miseczki z trzema łyżkami oliwy z oliwek. Jeśli chcesz możesz także natrzeć grzanki całym ząbkiem czosnku, zatem decyzja należy do ciebie.


ŻREM.PL-FOT.-MICHAŁ-ŁEPECKI-STYLIZACJA-KATARZYNA-ŁEPECKA-FOTOGRAFIA-KULINARNA-FOTOGRAFIA-PRODUKTOWA-BRUSCHETTA - BRUSCHETTA Z POMIDORAMI - POMIDORY - BAZYLIA - CZOSNEK - OLIWA - OLIWA Z OLIWEK - ŚNIADANIE - BREAKFAST - ITALY
– ZREM.PL –

Bazylię posiekaj, dodaj do pomidorów, następnie posól i wsyp nieco tłuczonego czarnego pieprzu, wymieszaj.


ŻREM.PL-FOT.-MICHAŁ-ŁEPECKI-STYLIZACJA-KATARZYNA-ŁEPECKA-FOTOGRAFIA-KULINARNA-FOTOGRAFIA-PRODUKTOWA-BRUSCHETTA - BRUSCHETTA Z POMIDORAMI - POMIDORY - BAZYLIA - CZOSNEK - OLIWA - OLIWA Z OLIWEK - ŚNIADANIE - BREAKFAST - ITALY
– ŻREM.PL –

Po chwili odlej sok z pomidorów, który zebrał się na dnie miseczki, bowiem dzięki temu grzanki będą chrupiące.

ŻREM.PL, BRUSCHETTA

Każdą grzankę starannie natrzyj czosnkiem z oliwą, następnie nałóż pomidory z bazylią. Jeśli chcesz dodatkowo możesz je udekorować całym liściem bazylii lub plasterkiem czosnku…mmm pycha!


ŻREM.PL-FOT.-MICHAŁ-ŁEPECKI-STYLIZACJA-KATARZYNA-ŁEPECKA-FOTOGRAFIA-KULINARNA-FOTOGRAFIA-PRODUKTOWA-BRUSCHETTA - BRUSCHETTA Z POMIDORAMI - POMIDORY - BAZYLIA - CZOSNEK - OLIWA - OLIWA Z OLIWEK - ŚNIADANIE - BREAKFAST - ITALY
– ŻREM.PL –

Jeśli posmakowała ci bruschetta, zachęcamy do przygotowania tej z kurkami, na którą przepis znajdziesz tutaj:

BRUSCHETTA Z KURKAMI

Bruschetta to świetna przystawka, grzanki możesz przygotować wcześniej, podać w koszyczku, a w miseczkach umieść składniki. Zatem, to kolejny pomysł na stół szwedzki i wspólne plotkowanie na przyjęciu ze znajomymi!



POLECAMY DO POŻARCIA

KURKI Z KAPUSTĄ

JAJECZNA AWANTURA


BRUSCHETTA ZNAJDZIESZ TEŻ NA:



4 thoughts on “BRUSCHETTA”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


The maximum upload file size: 5 MB.
You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other.
Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded.