Z BOBU NA KANAPKĘ

Z BOBU NA KANAPKĘ

JEŚLI NIE MASZ CO ROBIĆ LUB JEŚLI JESTEŚ ROZZŁOSZCZONY, PASTA Z BOBU TO IDEALNE DANIE DLA CIEBIE. ROZŁADUJE NAPIĘCIE I NAUCZY POKORY, A SMAKOWAĆ BĘDZIE REWELACYJNIE!

Zatem wyjawimy ci teraz sekret, to skórka z bobu jest kluczem do rozwiązania zagadki, trzeba ją ściągnąć! To zdecydowanie najdłuższa część programu, ale warto!

CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MIN

CAŁKOWITY CZAS: 20 MIN

PORCJI: 1


ŻREM.PL, FOT. MICHAŁ ŁEPECKI, FOTOGRAFIA KULINARNA, FOTOGRAFIA PRODUKTOWA, PASTA Z BOBU, BÓB, PASTA DO PIECZYWA, PASTA DO CHLEBA, NA ŚNIADANIE
– ŻREM.PL –

SKŁADNIKI

  • 0,5 kg BOBU (ŚWIEŻEGO LUB MROŻONEGO)
  • 2 DUŻE GARŚCI ŚWIEŻEGO SZPINAKU BABY
  • 3 ZĄBKI CZOSNKU
  • CYTRYNA
  • 6 ŁYŻEK OLIWY Z OLIWEK
  • SÓL
  • PIEPRZ
  • WODA

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Przygotuj duży garnek, wlej wodę, posól, jednak nie szczyptę a łyżeczkę soli. Wsyp bób i gotuj go, dopóki stanie się miękki.

ŻREM.PL, PASTA Z BOBU

Odcedź, przelej zimną wodą i zabierz się za obieranie ze skórki, jednak pamiętaj, to nie wystawa piękności, możesz to zrobić w każdym stylu, byle wydobyć zielony miąższ na zewnątrz.

ŻREM.PL, PASTA Z BOBU

Wrzucaj obrany bób prosto do robota kuchennego, następnie dodaj opłukany pod zimną wodą szpinak baby.

ŻREM.PL, PASTA Z BOBU

Czosnek obierz, potem dorzuć do misy z bobem i szpinakiem, wlej 6 łyżek oliwy z oliwek.


ŻREM.PL, FOT. MICHAŁ ŁEPECKI, FOTOGRAFIA KULINARNA, FOTOGRAFIA PRODUKTOWA, PASTA Z BOBU, BÓB, PASTA DO PIECZYWA, PASTA DO CHLEBA, NA ŚNIADANIE
– ŻREM.PL –

Umytą cytrynę przekrój, z połowy wyciśnij sok, później dodaj do reszty składników.

ŻREM.PL, PASTA Z BOBU

Załącz robot kuchenny i miksuj, najpierw na małych obrotach, potem najszybciej jak można.

ŻREM.PL, PASTA Z BOBU

Jeśli pasta jest za sucha dolej wodę, jednak nie przesadź, aby pasta nie stała się zbyt rzadka.

ŻREM.PL, PASTA Z BOBU

Na sam koniec dodaj sól i pieprz w takich ilościach, jakie lubisz, najlepiej dodawaj partiami, miksuj i smakuj. Śpiesz się powoli!


ŻREM.PL, FOT. MICHAŁ ŁEPECKI, FOTOGRAFIA KULINARNA, FOTOGRAFIA PRODUKTOWA, PASTA Z BOBU, BÓB, PASTA DO PIECZYWA, PASTA DO CHLEBA, NA ŚNIADANIE
– ŻREM.PL –

Z BOBU NA KANAPKĘ!

Pastę z bobu nałóż na pajdy świeżego chleba, później całość posyp zmielonym czarnym pieprzem. Do pasty z bobu doskonale pasują mikrozioła włoskie. Podpowiemy wam, że możecie je kupić na przykład w sklepie Carrrefour, koszt około 7 zł.


ŻREM.PL, FOT. MICHAŁ ŁEPECKI, FOTOGRAFIA KULINARNA, FOTOGRAFIA PRODUKTOWA, PASTA Z BOBU, BÓB, PASTA DO PIECZYWA, PASTA DO CHLEBA, NA ŚNIADANIE
– ŻREM.PL –


POLECAMY DO POŻARCIA

CHLEB ŻYTNI OD Ż

CHLEB ZIOŁOWY DO ODRYWANIA


Z BOBU NA KANAPKĘ ZNAJDZIESZ TEŻ NA:



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


The maximum upload file size: 5 MB.
You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other.
Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded.