Z BOBU NA KANAPKĘ
JEŚLI NIE MASZ CO ROBIĆ LUB JEŚLI JESTEŚ ROZZŁOSZCZONY, PASTA Z BOBU TO IDEALNE DANIE DLA CIEBIE. ROZŁADUJE NAPIĘCIE I NAUCZY POKORY, A SMAKOWAĆ BĘDZIE REWELACYJNIE!
Zatem wyjawimy ci teraz sekret, to skórka z bobu jest kluczem do rozwiązania zagadki, trzeba ją ściągnąć! To zdecydowanie najdłuższa część programu, ale warto!
CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MIN
CAŁKOWITY CZAS: 20 MIN
PORCJI: 1
SKŁADNIKI
- 0,5 kg BOBU (ŚWIEŻEGO LUB MROŻONEGO)
- 2 DUŻE GARŚCI ŚWIEŻEGO SZPINAKU BABY
- 3 ZĄBKI CZOSNKU
- CYTRYNA
- 6 ŁYŻEK OLIWY Z OLIWEK
- SÓL
- PIEPRZ
- WODA
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przygotuj duży garnek, wlej wodę, posól, jednak nie szczyptę a łyżeczkę soli. Wsyp bób i gotuj go, dopóki stanie się miękki.
Odcedź, przelej zimną wodą i zabierz się za obieranie ze skórki, jednak pamiętaj, to nie wystawa piękności, możesz to zrobić w każdym stylu, byle wydobyć zielony miąższ na zewnątrz.
Wrzucaj obrany bób prosto do robota kuchennego, następnie dodaj opłukany pod zimną wodą szpinak baby.
Czosnek obierz, potem dorzuć do misy z bobem i szpinakiem, wlej 6 łyżek oliwy z oliwek.
Umytą cytrynę przekrój, z połowy wyciśnij sok, później dodaj do reszty składników.
Załącz robot kuchenny i miksuj, najpierw na małych obrotach, potem najszybciej jak można.
Jeśli pasta jest za sucha dolej wodę, jednak nie przesadź, aby pasta nie stała się zbyt rzadka.
Na sam koniec dodaj sól i pieprz w takich ilościach, jakie lubisz, najlepiej dodawaj partiami, miksuj i smakuj. Śpiesz się powoli!
Z BOBU NA KANAPKĘ!
Pastę z bobu nałóż na pajdy świeżego chleba, później całość posyp zmielonym czarnym pieprzem. Do pasty z bobu doskonale pasują mikrozioła włoskie. Podpowiemy wam, że możecie je kupić na przykład w sklepie Carrrefour, koszt około 7 zł.