CZERWONE SPAGHETTI HOT

CZERWONE SPAGHETTI HOT

CZERWONE, BOWIEM PEŁNE POMIDORÓW I PAPRYKI. UWIELBIANE PRZEZ NASZĄ FAMILIĘ MIĘSO Z CZERWONYM SOSEM, DŁUGIMI NITKAMI, A TAKŻE TONAMI GRANA PADANO.

Szybkie i tanie danie, uniwersalne, ponieważ lubi je każdy duży i mały żarłok.

CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MIN

CAŁKOWITY CZAS: 30 MIN

PORCJI:4

SKŁADNIKI

  • 0,5 kg MIĘSA WIEPRZOWEGO MIELONEGO
  • PACZKA MAKARONU SPAGHETTI (400 g)
  • 4 POMIDORY
  • 8 POMIDORKÓW KOKTAJLOWYCH
  • SZKLANKA PASSATY POMIDOROWEJ
  • DUŻA CZERWONA PAPRYKA LUB 4 PAPRYCZKI MINI
  • ŁYŻECZKA MIELONEJ CZERWONEJ PAPRYKI
  • PÓŁ ŁYŻECZKI PASTY CHILLI
  • GARŚĆ ŚWIEŻEJ BAZYLII LUB ŁYŻECZKĘ SUSZONEJ
  • 2 CEBULE
  • 4 ZĄBKI CZOSNKU
  • SÓL I PIEPRZ
  • OLIWA Z OLIWEK

ŻREM.PL, FOT. MICHAŁ ŁEPECKI, CZERWONE SPAGHETTI, FOTOGRAFIA KULINARNA
– ŻREM.PL –

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA

Nalej wodę do garnka, posól, dodaj łyżkę oliwy, wrzuć makaron spaghetti, później gotuj dotąd, aż będzie al dente, przegotowany makaron to zabójstwo dla całej potrawy.

ŻREM.PL, CZERWONE SPAGHETTI,

Pomidory i paprykę dokładnie umyj po bieżącą wodą, pokrój w kostkę, następnie obierz cebulę i czosnek, potem posiekaj.

ŻREM.PL, CZERWONE SPAGHETTI,

Na patelnię wlej dwie łyżki oliwy, wrzuć posiekaną cebulę i czosnek, później dorzuć mięso mielone i duś je na bardzo małym ogniu przez około 3 minuty.

ŻREM.PL, CZERWONE SPAGHETTI,

Dodaj pokrojone pomidory i paprykę, wsyp mieloną czerwoną paprykę i pastę chilli, przemieszaj, potem wlej passatę pomidorową. Jeśli nie masz świeżej bazylii, wrzuć dodaj teraz suszoną, jeśli natomiast masz świeżą, wsyp ją pod koniec smażenia.

Duś na małym ogniu przez około 10 minut.

ŻREM.PL, CZERWONE SPAGHETTI,

Kiedy warzywa będą lekko podsmażone, wrzuć posiekaną bazylię, dopraw solą i pieprzem, jeśli będzie za mało pikantne, dodaj odrobinę pasty chilli.

ŻREM.PL, CZERWONE SPAGHETTI,

Zetrzyj kawałek grana padano, następnie wiórki przesyp do miseczki.


ŻREM.PL, FOT. MICHAŁ ŁEPECKI, CZERWONE SPAGHETTI, FOTOGRAFIA KULINARNA
– ŻREM.PL –

Wyłóż na talerz makaron, na nim mięso z sosem, natomiast obok postaw miseczkę z serem.

ŻREM.PL, CZERWONE SPAGHETTI, ŻET BOX

Czerwone spaghetti świetnie nadaje się do odgrzewania, ponieważ przeważnie gotujemy za dużo makaronu, nawet już wymieszane odkładamy do słoika, kiedy nasz dorastający żarłok łapie głód, jesteśmy uratowani, 5 minut i gotowe!


ŻREM.PL, FOT. MICHAŁ ŁEPECKI, CZERWONE SPAGHETTI, FOTOGRAFIA KULINARNA
– ŻREM.PL –


POLECAMY DO POŻARCIA

HUMMUS W BURACZKACH

TERIYAKI CZIKEN


CZERWONE SPAGHETTI ZNAJDZIESZ TEŻ NA:



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


The maximum upload file size: 5 MB.
You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other.
Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded.