RZODKIEWKOWA PASTA
CZERWONE, OSTRE I CHRUPIĄCE RZODKIEWKI W ROLI GŁÓWNEJ, BOWIEM RZODKIEWEK NAM TERAZ POD DOSTATKIEM.
Jedno jest pewne, kochamy te czerwone kuleczki, jeść same lub w surówce, w sałatce i na kanapce, toteż pasta rzodkiewkowa to świetne urozmaicenie naszych porannych śniadań.
CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MIN
CAŁKOWITY CZAS: 20 MIN
PORCJE: 6
SKŁADNIKI
- 2 PĘCZKI RZODKIEWEK
- PĘCZEK ZIELONEJ CEBULKI
- CZERWONA CEBULA
- 2 ŁYŻKI JOGURTU GRECKIEGO
- SÓL
- PIEPRZ
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Rzodkiewki opłucz pod bieżącą wodą, usuń liście, potem pokrój w malutką kostkę.
Bączki zielonej cebulki także umyj i drobno posiekaj, później dorzuć do miseczki z rzodkiewką.
Czerwoną cebulę obierz i drobno pokrój, potem wrzuć do miski.
Dodaj jogurt grecki, sól i pieprz, następnie dokładnie wymieszaj.
Najlepiej, aby rzodkiewkowa pasta nie była zbyt rzadka, dzięki temu będzie się pięknie prezentować na kromkach świeżo upieczonego chleba.
Jeśli masz czas i chęci proponujemy chleb ziołowy lub chleb żytni, a co więcej oba przepisy znajdziesz na naszej stronie:
Wyłóż pastę na kanapkach, jeśli masz w swojej lodówce kiełki posyp nimi po górze, dzięki temu nasze śniadanie będzie mega kolorowe.
RZODKIEWKOWA PASTA Z MIKROZIOŁAMI
Do pasty świetnie pasują mikrozioła polskie, mianowicie: słonecznik, rzodkiewka, kapusta czerwona. Podpowiemy wam, że możecie je kupić na przykład w sklepie Carrrefour, koszt około 7 zł.