PASTA Z PIECZONYCH WARZYW

PASTA Z PIECZONYCH WARZYW

PASTA ZERO WASTE

Wczoraj ekipa ŻREM.PL zrobiła warzywa z piekarnika, jednak trochę nam zostało. Doprawiliśmy je ostrą czerwoną papryką, solą i pieprzem, potem zmiksowaliśmy i wyszła delikatna, lekka i słodka pasta warzywna.

ŻREM.PL, PASTA, SEPARATOR, ZERO WASTE
ŻREM.PL, PASTA, SEPARATOR

Jest sobota, u nas piękna pogoda, więc wcinamy pastę na chlebie naszej roboty, w końcu dzisiaj początek weekendu!


CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 min

CAŁKOWITY CZAS: 50 min

PORCJE: 1

SKŁADNIKI

  • 3 MARCHEWKI
  • 2 PIETRUSZKI
  • BATAT
  • 2 CEBULE
  • PÓŁ ŁYŻECZKI SUSZONEGO ROZMARYNU
  • PÓŁ ŁYŻECZKI SUSZONEJ BAZYLII
  • OLIWA Z OLIWEK
  • PÓŁ ŁYŻECZKI OSTREJ CZERWONEJ PAPRYKI
  • SÓL
  • PIEPRZ

PASTA, WARZYWA, PASTA WARZYWNA, PIETRUSZKA, MARCHEWKA, BATAT, OLIWA, OLIWA Z OLIWEK, SÓL, PIEPRZ, KIEŁKI, MIKROLIŚCIE
– ŻREM.PL –

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA

Warzywa umyj, osusz, pokrój w małe kawałki później wrzuć do miski.

ŻREM.PL, PASTA, SEPARATOR

Polej oliwą z oliwek, wsyp suszony rozmaryn i bazylię, sól, pieprz, następnie dokładnie wymieszaj.

ŻREM.PL, PASTA, SEPARATOR

Wyłóż brytfankę papierem do wypieków, potem poukładaj na nim warzywa lecz pamiętaj, aby się ze sobą nie stykały, dzięki temu wszystkie równomiernie się przypieką.

ŻREM.PL, PASTA, SEPARATOR

Piecz je w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 35 minut, dopóty dopóki nie staną się miękkie.

ŻREM.PL, PASTA, SEPARATOR

Warzywa przestudź, przełóż do blendera, wlej 4 łyżki oliwy z oliwek, dodaj mieloną ostrą czerwoną paprykę, potem blenduj na średnich obrotach, najważniejsze aby warzywa nie zostały zmiksowane na ” ciapkę”!

ŻREM.PL, PASTA, SEPARATOR

Jeśli uważasz, że są już idealnie zmiksowane, pozostaje doprawienie pasty solą i pieprzem i voila!


PASTA, WARZYWA, PASTA WARZYWNA, PIETRUSZKA, MARCHEWKA, BATAT, OLIWA, OLIWA Z OLIWEK, SÓL, PIEPRZ, KIEŁKI, MIKROLIŚCIE
– ŻREM.PL –

ŻREM.PL, PASTA, SEPARATOR, ŻET BOX

Pastę warzywną możesz przełożyć do słoika i zabrać ze sobą do pracy, jednak pamiętaj, że należy ją przechowywać w lodówce.

Kiedy złapie cię mały głód, pasta będzie pysznym składnikiem na chrupkim pieczywie lub na ryżowych waflach.


PASTA Z MIKROZIOŁAMI

Do pasty świetnie pasują mikrozioła azjatyckie – skład: słodki groszek, gorczyca ‘Osaka Red’, kolendra. Podpowiemy wam, że możecie je kupić na przykład w sklepie Carrrefour, koszt około 7 zł.


PASTA, WARZYWA, PASTA WARZYWNA, PIETRUSZKA, MARCHEWKA, BATAT, OLIWA, OLIWA Z OLIWEK, SÓL, PIEPRZ, KIEŁKI, MIKROLIŚCIE
– ŻREM.PL –


POLECAMY DO POŻARCIA

WARZYWA Z PIEKARNIKA

CHLEB ŻYTNI


PASTĘ Z PIECZONYCH WARZYW ZNAJDZIESZ TEŻ NA:



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


The maximum upload file size: 5 MB.
You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other.
Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded.