SOS CZOSNKOWY

SOS CZOSNKOWY

Sos, który króluje wśród wszystkich sosów, nie możesz przestać go jeść, albowiem ma magiczną moc jedzenia go ze wszystkim!

Nasz syn jest mistrzem przygotowywania tego właśnie sosu, przeto najbardziej smakuje mu z pieczonymi ziemniaczkami lub słonymi paluszkami.

CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MIN

CAŁKOWITY CZAS: 15 MIN

PORCJE: 1 DUŻA

SKŁADNIKI

  • 3 ZĄBKI CZOSNKU
  • 400 g JOGURTU GRECKIEGO
  • ŁYŻKA MAJONEZU KIELECKIEGO
  • SÓL
  • PIEPRZ

ŻREM.PL, FOT. MICHAŁ ŁEPECKI, SOS, CZOSNEK, SÓL, PIEPRZ, MAJONEZ, MAJONEZ KIELECKI, GRILL, WARZYWA, PIECZONE WARZYWA,DODATEK DO DAŃ
– ŻREM.PL –

ZRÓBŻE SAM

Sosów czosnkowych znajdziesz bez liku na sklepowych półkach, jednak najlepiej, gdy zrobisz go sam!


Pamiętaj, że jeśli nie chcesz, nie musisz dodawać majonezu, a smak sosu i tak będzie wyśmienity!

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA

Do miseczki przełóż jogurt grecki, który jest gęstszy niż jogurt naturalny, a sos dzięki temu bardziej aksamitny. Dodaj czosnek obrany i przeciśnięty przez praskę, później majonez, dalej wymieszaj, przypraw solą i pieprzem.

Cyk! gotowe!


Pamiętaj! Czosnek granulowany, czy też mielony – świeżego nie zastąpi!


ŻREM.PL, FOT. MICHAŁ ŁEPECKI, SOS, CZOSNEK, SÓL, PIEPRZ, MAJONEZ, MAJONEZ KIELECKI, GRILL, WARZYWA, PIECZONE WARZYWA,DODATEK DO DAŃ
– ŻREM.PL –

Jedz dużo czosnku, albowiem to źródło cennych właściwości:

  • wspomagających przy infekcjach
  • chroniących przed zawałem i udarem
  • obniżających ciśnienie krwi
  • odchudzających
  • hamujących rozwój bakterii
  • a zwłaszcza…odmładzających

SOS CZOSNKOWY I WARZYWA Z PIEKARNIKA

Sos rewelacyjnie pasuje do WARZYW Z PIEKARNIKA, na które przepis znajdziesz też TUTAJ:

WARZYWA Z PIEKARNIKA


ŻREM.PL, FOT. MICHAŁ ŁEPECKI, SOS, CZOSNEK, SÓL, PIEPRZ, MAJONEZ, MAJONEZ KIELECKI, GRILL, WARZYWA, PIECZONE WARZYWA,DODATEK DO DAŃ

SOS CZOSNKOWY I MIĘSO

Mięsożercy też mogą liczyć na nasz sos, jako że idealnie komponuje się z daniami przyrządzonymi na grillu.


ŻREM.PL, FOT. MICHAŁ ŁEPECKI, SOS, CZOSNEK, SÓL, PIEPRZ, MAJONEZ, MAJONEZ KIELECKI, GRILL, WARZYWA, PIECZONE WARZYWA,DODATEK DO DAŃ
– ŻREM.PL –

Jeśli organizujesz przyjęcie, to sos jest idealny do: paluszków i paluchów, grzanek, chipsów, pizzy ryb i wędlin oraz surowych warzyw. Pokrój marchewkę, ogórka i seler naciowy w słupki, następnie nałóż do małej szklaneczki 2 łyżki sosu a do niego wsadź pokrojone warzywa. To szybka, a co więcej bardzo łatwa przystawka do przygotowania.

Poniżej przedstawiamy przepis na KURCZAKA Z BROKUŁAMI, który świetnie nadaję się na kolację z przyjaciółmi lub na proszony obiad, a co więcej sukces murowany!

KURCZAK Z BROKUŁAMI


ŻREM.PL - FOT. MICHAŁ ŁEPECKI - STYLIZACJA I DESIGN ORAZ CERAMIKA KATARZYNA ŁEPECKA - KURCZAK - BROKUŁ - SOS CZOSNKOWY - PIECZONE ZIEMNIAKI - KURCZAK Z BROKUŁAMI-12
– ŻREM.PL –


POLECAMY DO POŻARCIA

CEŻAR SALAD

BUDDHA BOWL


SOS CZOSNKOWY ZNAJDZIESZ TEŻ NA:



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


The maximum upload file size: 5 MB.
You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other.
Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded.