FRANCUSKIE Z POMIDORAMI

FRANCUSKIE Z POMIDORAMI

FRANCUSKIE CIASTO, DOSTANIESZ JE PRAWIE WSZĘDZIE, A CO WIĘCEJ POMYSŁÓW NA NIE MAMY BEZ LIKU. DZISIAJ Z POMIDORAMI, SEREM I ZIOŁAMI, ZATEM PRZEKĄSKA IDEALNA O KAŻDEJ PORZE ROKU.

Na weekend warto mueć w lodówce ciasto francuskie, bowiem w każdej chwili, w razie niespodziewanych odwiedzin ekspresowo wyczarujesz z niego świeże, ciepłe przekąski, które zachwycą znajomych.

CZAS PRZYGOTOWANIA: 5 MIN

CAŁKOWITY CZAS: 30 MIN

PORCJI: 8


ŻREM.PL-FOT.-MICHAŁ-ŁEPECKI-STYLIZACJA-I-DESIGN-ORAZ-CERAMIKA-KATARZYNA-ŁEPECKA-PRZEKĄSKI-PRZYSTAWKI-CIASTO-FRANCUSKIE-POMIDORY-ROZMARYN-BAZYLIA - FRANCUSKIE Z POMIDORAMI
– ŻREM.PL –

Miseczka, którą widzicie na zdjęciach zostały wykonane w naszej pracowni ŻREM NA TALERZACH, jeśli chcecie zobaczyć ich więcej, zapraszamy tutaj:

ŻREM.PL, www.zremnatalerzach.pl, LOGO

SKŁADNIKI

  • CIASTO FRANCUSKIE (OPAKOWANIE)
  • JAJKO
  • CZERWONY POMIDOR
  • POMIDOR KUMATO
  • ŻÓŁTY POMIDOR
  • 10 POMIDORKÓW KOKTAJLOWYCH
  • 4 ŁYŻKI PESTO ROSSO – CZERWONEGO PESTO
  • 8 ŁYŻECZEK SERKA PRESIDENT
  • ZĄBEK CZOSNKU
  • KILKA LISTKÓW ŚWIEŻEJ BAZYLII
  • 2 GAŁĄZKI ROZMARYNU
  • ZIELONA CEBULKA
  • SOS CZOSNKOWY – OPCJONALNIE

SOS CZOSNKOWY

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Brytfankę wyłóż papierem do wypieków, następnie wyłóż na niej ciasto francuskie.

ŻREM.PL

Pomidory opłucz pod zimną, bieżącą wodą, potem potnij je w poprzek na cieniutkie plastry.

ŻREM.PL

Pesto rosso wyłóż na ciasto, później rozsmaruj je równomiernie pozostawiając około 2 cm odstępu od brzegów.


ŻREM.PL-FOT.-MICHAŁ-ŁEPECKI-STYLIZACJA-I-DESIGN-ORAZ-CERAMIKA-KATARZYNA-ŁEPECKA-PRZEKĄSKI-PRZYSTAWKI-CIASTO-FRANCUSKIE-POMIDORY-ROZMARYN-BAZYLIA - FRANCUSKIE Z POMIDORAMI
– ŻREM.PL –

Obierz czosnek, następnie przeciśnij go przez praskę, dodaj do serka białego i wymieszaj, nałóż na ciasto łyżeczką w dość dużych odstępach.

ŻREM.PL

Pokrojone pomidory ułóż jeden obok drugiego, zieloną cebulkę, 5 listków bazylii i pół gałązki rozmarynu posiekaj, potem posyp całość z wierzchu.

ŻREM.PL

Ciasto wsadź do rozgrzanego do 180°C piekarnika na około 25 – 30 minut, pilnuj, aby ciasto się nie przypaliło, a pomidory delikatnie rozpiekły.


ŻREM.PL-FOT.-MICHAŁ-ŁEPECKI-STYLIZACJA-I-DESIGN-ORAZ-CERAMIKA-KATARZYNA-ŁEPECKA-PRZEKĄSKI-PRZYSTAWKI-CIASTO-FRANCUSKIE-POMIDORY-ROZMARYN-BAZYLIA - FRANCUSKIE Z POMIDORAMI
– ŻREM.PL –

Wyciągnij z piekarnika, następnie po krótkim wystudzeniu posyp resztą świeżo posiekanych ziół. Jedz na ciepło lub na zimno, bowiem obie wersje są pyszne. Jeśli lubisz mocno czosnkowe danie, polecamy podać sos czosnkowy.


ŻREM.PL-FOT.-MICHAŁ-ŁEPECKI-STYLIZACJA-I-DESIGN-ORAZ-CERAMIKA-KATARZYNA-ŁEPECKA-PRZEKĄSKI-PRZYSTAWKI-CIASTO-FRANCUSKIE-POMIDORY-ROZMARYN-BAZYLIA - FRANCUSKIE Z POMIDORAMI
– ŻREM.PL –

Święta Bożego Narodzenia już tuż tuż, zatem jeżeli lubisz przekąski z ciasta francuskiego, zachęcamy do przygotowania bekonowych choinek.

ŚWIĄTECZNE PRZEKĄSKI


ŻREM.PL, LOGO

POLECAMY DO POŻARCIA

BURGERY Z TUŃCZYKIEM

PIZZA MARGHERITA


FRANCUSKIE Z POMIDORAMI ZNAJDZIESZ TEŻ NA:



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


The maximum upload file size: 5 MB.
You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other.
Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded.