BURGERY Z TUŃCZYKIEM

BURGERY Z TUŃCZYKIEM

BURGERY, TO JEDNE Z ULUBIONYCH FASTFOODÓW, JEDNAK TE WYSZŁY NAM CAŁKIEM FIT. TO WSZYSTKO DZIĘKI TUŃCZYKOWI, KTÓRY JEST ZDECYDOWANIE LŻEJSZY NIŻ TRADYCYJNE MIĘSIWO.

Ponieważ tuńczyk był w oleju, nie musieliśmy dodawać żadnego tłuszczu. Awokado, rukola i grillowany bakłażan idealnie zbalansowały smaki całego dania.

CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MIN

CAŁKOWITY CZAS: 20 MIN

PORCJI: 4

SKŁADNIKI


ŻREM.PL-FOT.-MICHAŁ-ŁEPECKI-STYLIZACJA-I-DESIGN-ORAZ-CERAMIKA-KATARZYNA-ŁEPECKA-ŻREM-NA-TALERZACH-CERAMIKA-HANDMADE-BUŁKI-BURGERY-CZARNY-SEZAM-TUŃCZYK-AWOKADO-BAKŁAŻAN-SOS-CZOSNKOWY
– ŻREM.PL –

Miseczki i talerz, które widzicie na zdjęciach zostały wykonane w naszej pracowni ŻREM NA TALERZACH, jeśli chcecie zobaczyć ich więcej, zapraszamy tutaj:

ŻREM.PL

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Przygotuj sos czosnkowy, możesz kupić gotowy lub przygotować go sam, a przepis znajdziesz tutaj:

SOS CZOSNKOWY


ŻREM.PL-FOT.-MICHAŁ-ŁEPECKI-STYLIZACJA-I-DESIGN-ORAZ-CERAMIKA-KATARZYNA-ŁEPECKA-ŻREM-NA-TALERZACH-CERAMIKA-HANDMADE-BUŁKI-BURGERY-CZARNY-SEZAM-TUŃCZYK-AWOKADO-BAKŁAŻAN-SOS-CZOSNKOWY
– ŻREM.PL –

Tuńczyka wyjmij z puszki, potem przełóż na sitko.

ŻREM.PL

Przełóż go do miski, dodaj posiekaną w drobną kostkę cebulę czosnkową, następnie wsyp garść posiekanej drobno rukoli. Posól, dodaj odrobinę pieprzu oraz jako i łyżkę mąki pszennej, później dokładnie wymieszaj na jednolitą masę.

ŻREM.PL

Całość podziel na cztery części, następnie uformuj burgery. Grilluj do momentu, aż staną się rumiane.


ŻREM.PL-FOT.-MICHAŁ-ŁEPECKI-STYLIZACJA-I-DESIGN-ORAZ-CERAMIKA-KATARZYNA-ŁEPECKA-ŻREM-NA-TALERZACH-CERAMIKA-HANDMADE-BUŁKI-BURGERY-CZARNY-SEZAM-TUŃCZYK-AWOKADO-BAKŁAŻAN-SOS-CZOSNKOWY
– ŻREM.PL –

Bułki możesz kupić gotowe lub przygotować je sam, a co więcej przepis na nie znajdziesz tutaj:

BUŁKI NA BURGERY


ŻREM.PL-FOT.-MICHAŁ-ŁEPECKI-STYLIZACJA-I-DESIGN-ORAZ-CERAMIKA-KATARZYNA-ŁEPECKA-ŻREM-NA-TALERZACH-CERAMIKA-HANDMADE-BUŁKI-BURGERY-CZARNY-SEZAM-TUŃCZYK-AWOKADO-BAKŁAŻAN-SOS-CZOSNKOWY
– ŻREM.PL –

Bułki przetnij na pół, później wyłóż je na grill i delikatnie przypiecz.

ŻREM.PL

Bakłażana pokrój w plasterki, oprósz go solą, potem grilluj z obu stron.

ŻREM.PL

Awokado i czerwoną cebulę obierz, później pokrój w cienkie plastry.

ŻREM.PL

Wszystkie składniki gotowe, następnie kolej na składanie burgerów z tuńczykiem!

ŻREM.PL

Na dolną część bułki nałóż sos czosnkowy, potem sałata z rukolą, kolejno burger z tuńczyka. Jeśli chcesz i lubisz, to możesz skropić go sokiem z limonki. Dalej czerwona cebula, awokado i grillowany bakłażan, odrobina sosu czosnkowego, potem jeszcze raz sałata z rukolą i górna część bułki.


ŻREM.PL-FOT.-MICHAŁ-ŁEPECKI-STYLIZACJA-I-DESIGN-ORAZ-CERAMIKA-KATARZYNA-ŁEPECKA-ŻREM-NA-TALERZACH-CERAMIKA-HANDMADE-BUŁKI-BURGERY-CZARNY-SEZAM-TUŃCZYK-AWOKADO-BAKŁAŻAN-SOS-CZOSNKOWY
– ŻREM.PL –

Wygląda obłędnie, a co więcej… smakuje jeszcze lepiej!

Zatem pożerajcie je ze smakiem!

SMACZNEGO ŻYCZY EKIPA ŻREM.PL


ŻREM.PL-FOT.-MICHAŁ-ŁEPECKI-STYLIZACJA-I-DESIGN-ORAZ-CERAMIKA-KATARZYNA-ŁEPECKA-ŻREM-NA-TALERZACH-CERAMIKA-HANDMADE-BUŁKI-BURGERY-CZARNY-SEZAM-TUŃCZYK-AWOKADO-BAKŁAŻAN-SOS-CZOSNKOWY
– ŻREM.PL –

ŻREM.PL, LOGO

POLECAMY DO POŻARCIA

ZUPA CZOSNKOWA

MANGO LASSI


BURGERY Z TUŃCZYKIEM ZNAJDZIESZ TEŻ NA:



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


The maximum upload file size: 5 MB.
You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other.
Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded.