OWSIANKA Z ARBUZEM I MALINAMI

OWSIANKA Z ARBUZEM I MALINAMI

OWSIANKA, TO OSTATNIO BARDZO MODNA, ŚNIADANIOWA OPCJA, ZATEM NALEŻY JĄ POŻREĆ! PÓKI CZAS, A MALINY MAMY W ZASIĘGU RĘKI, TOTEŻ WYLĄDOWAŁY W NASZEJ OWSIANCE. RAZEM Z NIMI CZERWONY, SOCZYSTY I SŁODZIUTKI ARBUZ.

Wersji owsianki jest bez liku, bowiem jest idealną bazą, do której możesz dodać wszystko co zechcesz, a co więcej jest zdrowa dla naszego żołądka! Pożerajmy owsiankę i eksperymentujmy z jej składnikami!

CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MIN

CAŁKOWITY CZAS: 15 MIN

PORCJI: 1

SKŁADNIKI

  • 4 ŁYŻKI OWSIANKI ( U NAS PŁATKI OWSIANE BŁYSKAWICZNE)
  • 16 DUŻYCH ŁYŻEK MLEKA MIGDAŁOWEGO
  • ŁYŻECZKA MIODU (U NAS MALINOWY Z PASIEKI „U ŚLIWY”)
  • GARŚĆ MALIN
  • 8 KOSTEK ARBUZA
  • GARŚĆ BORÓWEK AMERYKAŃSKICH
  • OPCJONALNIE – PRAŻONE PŁATKI MIGDAŁOWE

– ŻRE.PL –

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Do małego rondelka wsyp cztery łyżki owsianki, następnie wlej 16 łyżek mleka migdałowego. Dodaj łyżeczkę miodu, wymieszaj, później postaw na bardzo małym ogniu, co jakąś chwilkę delikatnie przemieszaj.

PASIEKA U ŚLIWY

Owsiankę możesz przygotować na wodzie na mleku krowim lub tak jak my, na mleku migdałowym, jednak ważne jest to, aby zachować proporcje płatków i płynu. My stosujemy 1 łyżkę płatków i 4 łyżki płynu.

ŻREM.PL,OWSIANKA Z ARBUZEM I MALINAMI

Mleko migdałowe ma delikatny smak, jego konsystencja jest nieco gęstsza niż zwykłego mleka krowiego. Można je kupić w każdym supermarkecie, cena około 11-12 zł.


– ŻREM.PL –

Kiedy owsianka nasiąknie mlekiem migdałowym, a co więcej po spróbowaniu nie będzie już twarda, to znak, że jest gotowa.

ŻREM.PL,OWSIANKA Z ARBUZEM I MALINAMI

Przełóż ją do miseczki, następnie na wierzch wyłóż pokrojony w kostkę arbuz, posyp malinami i borówkami. Jeśli lubisz słodkości polej z wierzchu miodem. Możesz także całość posypać uprażonymi płatkami migdałowymi.

ŻREM.PL,OWSIANKA Z ARBUZEM I MALINAMI

PORANNE ŻAREŁKO GOTOWE! SMACZNEGO!


– ŻREM.PL –

ŻREM.PL,OWSIANKA Z ARBUZEM I MALINAMI, ŻET BOX, LUNCH, BREAKFAST, ŚNIADANIE

OWSIANKA DO PRACY!

Owsiankę możesz przygotować w domu, następnie spakować do pudełka lub słoika i zabrać do pracy na drugie śniadanie. Na ciepło i na zimno, każda wersja jest smaczna, jeśli natomiast lubisz ciepłe śniadania, możesz zrobić ją gęstszą, a w pracy dolać wrzątku i ponownie zamieszać. Owoce polecamy wtedy zabrać do osobnego pojemnika.



POLECAMY DO POŻARCIA

BRUSCHETTA Z KURKAMI

PORA NA PORA


OWSIANKA Z ARBUZEM I MALINAMI ZNAJDZIESZ TEŻ NA:



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


The maximum upload file size: 5 MB.
You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other.
Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded.